amsterdamdam masterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winter

Roomijs met boerenjongens

IJs in de Albert Cuyp vandaar 'ijscuypje'. IJscuypje is een begrip in Amsterdam Ė ambachtelijk banketbakkersijs volgens traditioneel recept en zo lekker dat je geen ander ijs meer wil.

Amsterdam_ijs_en_ijscuypje.jpg

IJscuypje Ė het lekkerste ijs, de heerlijkste wafels en smakelijkste milkshakes in Amsterdam. Het ijs van IJscuypje is stevig en compact. Het is een mengsel van melk, room en suiker met toevoeging van natuurlijke ingrediŽnten zoals noten en vruchten. Het mengsel wordt onder het nulpunt gekneed in een ijsmachine. Het resultaat is verrukkelijk ambachtelijk ijs.

Smaken
Bij IJscuypje vind je room- yoghurt en sorbetijs. De populairste smaken zijn vanille, hazelnoot, chocola en pistache. Wat je zeker moet proberen is sorbetijs gemaakt van vlierbessen. Roomijs met boerenjongens is zo lekker dat je meteen een tweede portie wilt hebben.

IJscuypje heeft twaalf winkels in Amsterdam zodat je er altijd wel eentje tegenkomt. De eerste winkel was op de Albert Cuyp, en is nog steeds in de Eerste van der Helstraat 27, eerst ijs eten en dan uitgebreid slenteren langs de markt. In de winter verandert dit IJscuypje in Stampotje waar je terecht kunt voor afhaal-stamppot zoals oma die maakte.

Handig en centraal zijn:
IJscuypje
Nieuwmarkt 30
en
Prinsengracht 292
Amsterdam

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video