amsterdam-grachten-winteramsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam stopera

Italiaans bio-ijs

Dolce en Gelato – onweerstaanbaar Italiaans bio-ijs – 15 smaken om uit te kiezen. Geen ijsliefhebber? Dolce en Gelato schenkt geurige Italiaanse espresso!

Amsterdam_dolce-en-gelati.JPG

Italiaans ijs

Italië is beroemd om zijn ijs. Wat is zo speciaal aan Italiaans ijs? Italiaans ijs bestaat uit een basis mix van melk, room en suiker. Sommige ijsbereiders voegen eieren en vanillesuiker toe. Anderen gebruiken room of koffieroom. Het komt er op neer dat elke mix volgens een individueel recept is gemaakt en dus een (familie)geheim is. Deze mix moet 12 uur rijpen waarna het 'gedraaid' wordt in een ijsmachine totdat het een zachte maar toch stevige structuur heeft.

Gelato
Dolce & Gelato ijs in Amsterdam maakt ijs op melkbasis, sorbetijs, yoghurtijs en biologisch ijs. Het wordt geserveerd in een hoorntje of in een bakje wanneer je geen kleverige handen wil krijgen. Natuurlijk kun je ook in de ijssalon een coupe bestellen.

Dolce
Geen trek in ijs? Neem dan een van de heerlijke 'dolce's', Italiaans voor zoetigheden – een doughnut met chocola en besprenkeld met nootjes of liever een flinterdun pannenkoekje met of zonder bolletje ijs.

Koffie
Geen ijssalon zonder koffie. Dolce & Gelato schenkt Buscaglione espresso – de smaak van Italië.

Adres
Dolce & Gelato
Damstraat 25
Amsterdam

Openingstijden
Elke dag van 08.00-22.00

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video