amsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winteramsterdamgrachten amsterdam

Slapen in Art Nouveau weelde

Amsterdam American Hotel – Hampshire Eden - is om de hoek van het Leidseplein. Dit vier-sterren hotel biedt alles wat je wenst; van sateliet TV tot een kingsize bed met vederzachte kussens om in weg te dromen.

Amsterdam_american-hotel-amsterdam.jpg

De locatie

Om de hoek van het Leidseplein en vlakbij de Leidsestraat; de locatie van Amsterdam American Hotel – Hampshire Eden – kan bijna niet beter. De grachtengordel, de Negen Straatjes, het Rijksmuseum, de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. De tram stopt voor de deur wanneer je niet wil lopen.

Het gebouw
Het in 1902 gebouwde American Hotel staat op de monumentenlijst vanwege sierlijke details geinspireerd op oosterse bouwkunst maar uitgevoerd in Europees-Nederlands zand- en baksteen. Prachtig zijn de raampartijen met daaronder gebeeldhouwde figuren die doen denken aan Venetiaanse palazzo's. Let vooral op de Art Noveau tegeltableaus. Toen American opende, was het met electrisch licht en centrale verwarming het modernste hotel van Amsterdam.

De kamers
De kamers zijn precies wat je verwacht van een vier-sterrenhotel; ruim en voorzien van alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf; sateliet TV met veel kanalen, wekkerradio, grote hangkasten en meer dan voldoende ruimtes om je bagage neer te zetten. De badkamer is ietwat aan de kleine kant, wel met volop plaats om alle toiletartikelen neer te zetten. De grote ramen laten veel licht naar binnen en bieden een prachtig uitzicht over de Singel.

Reserveer hier een kamer in Hotel Amsterdam American

Café Americain
Café Americain, met Franse spelling, verwijst naar de Franse keuken van het hotel, begin 20e eeuw een bijzonderheid. De inrichting is in Art Nouveau-stijl, prachtige armaturen, muurschilderijen en glas-in-loodramen met taferelen uit de stukken van Shakespeare. Kom 's middags voor de afternoon tea en proef verrukkelijke sandwichjes, scones en fruitcake. Zondag is de dag voor de Jazz Brunch met live jazz muziek. 

Adres:
Amsterdam American – Hamphire Eden
Leidsekade 97
1017 PN Amsterdam

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video