amsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdam

I Amsterdam City Card

Als je naar Amsterdam gaat met een I Amsterdam City Card op zak, ben je startklaar voor een geweldig bezoek aan de hoofdstad, zonder gedoe met bestellen en kopen van tickets en vervoersbewijzen. De I Amsterdam City Card geeft recht op gratis toegang tot musea en attracties, onbeperkt gebruik van openbaar vervoer van het GVB in Amsterdam, rondvaart door de grachten, kortingen, gratis cadeaus en speciale aanbiedingen – allemaal in één kaart, tegen een sterk gereduceerde prijs!

Er is een I Amsterdam City Card voor 24, 48, 72, 96 of 120 uur. De I Amsterdam City Card is vooral handig wanneer je geen rompslomp wilt met afzonderlijke kaartjes voor openbaar vervoer, attracties en musea.

TIP: bestel de I Amsterdam City Card voor 1, 2, 3, 4 of 5 dagen van tevoren online en profiteer van alle voordelen!

Bestel hier de I Amsterdam City Card!

Amsterdam-City-Card-1

Voordelen I Amsterdam City Card
* Gratis toegang tot 70 musea en attracties in Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Rembrandthuis en MOCO Museum.
* Gratis grachtenrondvaart
* Gratis toegang tot een aantal attracties waaronder Artis, Amsterdam Arena en NEMO.
* Gratis onbeperkt gebruik van openbaar vervoer GVB Amsterdam (bus, tram, metro)
* 25% korting op attracties zoals de Amsterdam Dungeon, A'dam Lookout, Heineken Experience, House of Bols en Madame Tussauds.
* 25% korting op de Hop-on Hop-off boot
* 25% korting op het huren van een fiets en op een lunch of diner bij een aantal restaurants

Amsterdam_City-Card

Amsterdam City Card kopen en ophalen
De Amsterdam City Card koop je online. Je kunt hem thuisbezorgd krijgen (duurt max. 6 werkdagen). Of je haalt de Card persoonlijk af bij:
* VVV/Ticketshop Centraal - I Amsterdam Visitor Centre, Stationsplein 10
* I Amsterdam Store, IJ-Hal (noordzijde Centraal Station)
* VVV/Ticketshop Schiphol - I Amsterdam Visitor Centre, Aankomsthal 2: Holland Tourist Information

Regio
Als je langer dan een of twee dagen in Amsterdam bent kun je met de I Amsterdam Card ook uitstapjes in de omgeving maken. Verlaat Amsterdam en ontdek de charmes van de metropoolregio, inclusief Haarlem, havenstadje Enkhuizen, het middeleeuwse Muiderslot, de idyllische Zaanse Schans en het fotogenieke Volendam en Marken.

Met de kaart heb je gratis toegang tot de Zaanse Schans, Frans Hals Museum en Teyler Museum in Haarlem, Zuiderzee Museum, Muiderslot en het Singermuseum in Laren. Om deze leuke steden, dorpjes en attracties in de Amsterdam regio te bezoeken kun je gebruikmaken van het Amsterdam & Region Travel Ticket op alle bussen, trams, metro’s en treinen in de Amsterdam Metropool. Er is keuze tussen een 1, 2 of 3 dagen kaartje. De kaartjes kunnen gekocht worden in de I amsterdam Store in het Centraal Station en de I amsterdam Visitor Centres op het Stationsplein, tegenover het Centraal Station en op Schiphol Airport.

Amsterdam_city-card

Conclusie
Een I Amsterdam Card is vooral handig, één kaart voor het openbaar vervoer en voor de entree tot een groot aantal musea en attracties in Amsterdam. Je kunt ook alles afzonderlijk betalen. Een wegwerpkaart voor het openbaar vervoer kost €2,80 en is geldig voor één uur. Een gemiddeld museumbezoek kost €15. Reken dus zelf uit of de I Amsterdam Card gunstig voor je is of niet.

Kijk op de website van I Amsterdam welke musea gratis zijn en welke attracties en restaurants 25% korting geven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video