grachten amsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtplein

Vier zaken waar Amsterdammers het meeste geld aan uitgeven

Uit onderzoek is gebleken dat Amsterdammers het meeste geld besteden aan vier zaken: auto's, accommodatie, eten en vermaak. Met de stijgende kosten van levensonderhoud is het interessant te onderzoeken waar de inwoners van deze dynamische stad hun zuurverdiende geld aan spenderen. Laten we een duik nemen in deze categorieŽn om het† uitgavenpatronen en prioriteiten van de Amsterdammers beter te begrijpen.

Autoís
Het eerste waar Amsterdammers relatief veel geld aan uitgeven, zijn autoís. Op het eerste gezicht klinkt dit niet logisch, want in Amsterdam is het openbaar vervoer zo goed geregeld dat je in feite geen auto nodig hebt. Dit betekent echter dat de mensen die wel een auto hebben dit vaak puur voor hun eigen plezier hebben. Hierdoor geven ze geld uit aan prachtige bolides die je bijvoorbeeld bij dealers als The Engine Room tegenkomt. Wanneer je dus in Amsterdam aan het autorijden bent, zul je veel luxe autoís voorbij zien rijden.

Accommodatie
Accommodatie is een andere grote uitgavenpost voor Amsterdammers. De huizenprijzen in Amsterdam behoren tot de hoogste van het land, en of je nu huurt of koopt, een groot deel van je inkomen zal waarschijnlijk naar huisvesting gaan. Dit is deels te verklaren door de hoge vraag - Amsterdam is een populaire stad en er is een tekort aan woningen, wat de prijzen opdrijft. Bovendien zijn veel van de woningen in de stad historische panden. Deze huizen hebben meer onderhoudskosten dan nieuwere gebouwen.

Amsterdam_restaurant

Eten
Eten is een andere belangrijke uitgave voor Amsterdammers. Met een breed scala aan culinaire keuzes die de stad te bieden heeft, van wereldberoemde restaurants tot hippe eetstalletjes, is het niet verwonderlijk dat eten een grote hap uit het budget neemt. Amsterdammers geven niet alleen uit aan het proeven van de verschillende keukens die in de stad aanwezig zijn, maar ook aan hoogwaardige kruidenierswaren voor thuis. De populariteit van biologisch en duurzaam geproduceerd voedsel heeft ook geleid tot een toename van de uitgaven aan eten.

Vermaak†
Amsterdam is een stad vol leven en vermaak, en dit is een ander gebied waar de inwoners hun geld graag aan besteden. Of het nu gaat om het bijwonen van muziekfestivals en concerten, een bezoek aan een van de vele musea en kunstgalerijen, of om te genieten van een avondje uit in een van de vele bars en clubs; er is altijd iets om in de stad te doen. Daarnaast zijn er ook veel recreatieve activiteiten zoals boottochten door de grachten, fietstochten door de stad, en het bezoeken van historische bezienswaardigheden. De kosten van dergelijke activiteiten kunnen snel oplopen, wat bijdraagt aan de hoge uitgaven aan vermaak in Amsterdam.

Al met al zijn auto's, accommodatie, eten en vermaak de vier belangrijkste gebieden waar Amsterdammers hun geld aan uitgeven. Amsterdam is een levendige stad die veel te bieden heeft, wat resulteert in hoge kosten van levensonderhoud voor de inwoners.

Amsterdam_Rijksmuseum

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video