amsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamgrachten amsterdam

Buitenreclame versus Digitale Advertenties: Wat Werkt het Best?

Al een aantal decennia hebben digitale kanalen de wereld van adverteren volledig overgenomen. Dat wil echter niet betekenen dat traditionele reclame uit het stadzicht is verdwenen. Integendeel, buitenreclame en digitale advertenties zijn verreweg de meest verleidelijke en creatieve wapens die vechten om onze aandacht. Maar welke is nu eigenlijk het meest effectief? We hebben enkele feiten hier op een rijtje gezet.

Buitenreclame: Bereik en Impact†
Buitenreclame, zoals billboards, posters en bushokjes, kunnen een groot publiek trekken zolang ze op strategische locaties worden ingezet. Een merkboodschap op de juiste plek in de buitenlucht heeft de potentie om een blijvende indruk op te wekken bij voorbijgangers, en in tegenstelling tot digitale advertenties kunnen ze niet zomaar worden weggeklikt!

Buitenreclame werkt met name goed voor stadspubliek. Denk bijvoorbeeld een aan creatieve buitenreclame Amsterdam voor een lokaal merk, die specifiek gericht is op voorbijgangers die benieuwd zijn naar wat er speelt in de hoofdstad. Het is op ieder moment van de dag zichtbaar zodat er altijd een grote groep potentiŽle klanten kunnen worden bereikt.

Digitale Advertenties: Targeting en Interactiviteit
Van online banners, videoadvertenties tot uitgebreide content in de vorm van sociale media-advertenties, met digitale advertenties kan een merkboodschap in termen van targeting en interactiviteit tot in detail worden afgestemd. Het zijn de geavanceerde targetingtools die adverteerders de mogelijkheden geven om de doelgroep nauwkeurig te selecteren op basis van factoren zoals demografische gegevens, interesses en gedrag. Met een gerichtere benadering en een hogere kans op conversie bieden digitale advertenties unieke kansen om interessante content te delen en het publiek te betrekken bij de merkboodschap. Bovendien zijn de kansen voor interactiviteit creŽren uiteenlopend, waardoor de sociale waarde van een advertentie een unieke rol kan spelen voor een merk.

Amsterdam_buitenreclame

Combinatie van Krachten
Voor veel merken gaat het niet precies over welke vorm van adverteren beter is, want slimme adverteerders weten dat zowel buitenreclame als digitale ads allebei sterke punten hebben. Dit maakt het ideaal om te kiezen voor een geÔntegreerde benadering die deze twee kanalen effectief weet te combineren, zodat er een breder publiek kan worden bereikt en synergie gecreŽerd kan worden tussen offline en online communicatie. Er daar zijn tal van mogelijkheden voor. Een buitenreclamecampagne kan namelijk heel goed worden versterkt met digitale advertenties, door de boodschap op meerdere platforms te verspreiden en een consistente ervaring te bieden aan de doelgroep. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de verspreiding van een merkboodschap op de korte termijn te garanderen, dan kunnen beide advertentievormen worden ingezet om het maximale publiek te bereiken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video