amsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdam

ArenA Stadiontour

De thuisbasis van AFC Ajax is de ArenA in Amsterdam waar topwedstrijden te zien zijn. Kun je niet één van de 53.500 toeschouwers zijn, ga dan mee op een rondleiding in dit imponerende stadion, het grootste in Nederland. De tribunes in de Johan Cruijff ArenA met een helling van 37° zijn behoorlijk steil en niet geschikt wanneer je aan hoogtevrees leidt.

Iedereen die van voetbal houdt (en van Ajax) moet dit heilige der heiligen gezien hebben, er gelopen hebben en de overwinningen voelen.

TIP: Voel het kloppende hart van Ajax tijdens een 75-minuten durende tour door de Johan Cruijff ArenA. De enthousiaste gids vertelt je van alles over het stadion en over Ajax, en neemt je mee naar de dugout, het veld en andere delen die normaal gesloten zijn.


Johan Cruijff Stadiontour
Koningin Beatrix opende de ArenA in 1996 en sindsdien zijn er veel wedstrijden gewonnen (en ook verloren). De openingswedstrijd was tegen AC Milan en Ajax verloor met 0-3.

Tijdens de ArenA stadiontour ga je op stap met een gids die je vertelt over het roemrijke verleden en heden van de club. Je neemt een kijkje in de kleedkamer (wanneer er geen training of wedstrijd is), je neemt een selfie terwijl je op de stoel van je Ajax-idool zit. Ervaar de sensatie van het afdalen van de spelerstrap, waarna je het 'heilige gras' betreedt. Voel de luxe van de business-seats en waan jezelf toeschouwer tijdens een Champions League-wedstrijd van Ajax.

Amsterdam_arena-stadiontour-ajax-stadion

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video