grachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rembrandtpleindam masterdamamsterdam-rijksmuseum

Stadswandeling door de rosse buurt

De Walletjes in Amsterdam – berucht of beroemd? Hoe zit dat nu met die roodverlichte ramen? En wie werken daar? Breng een bezoekje aan het PIC, het Prostitutie Informatie Centrum, waar al je vragen beantwoord worden door een voormalige prostituee.

De rosse buurt, ook bekend als de walletjes, dateert uit de dertiende eeuw. Zeelieden die van verre reizen terugkwamen of Amsterdam als haven aandeden hadden behoefte aan vrouwelijk gezelschap. Tegenwoordig, betaat de rosse buurt uit een doolhof van steegjes met kleine één-kamer studio's. Prostituees huren 'een raam' en bieden hun diensten aan. Wanneer de gordijnen dicht zijn betekent dit dat ze aan het werk is.


Amsterdam_walletjes_wandeling.jpg

Stadswandeling door de rosse buurt
Ga mee met de Red Light Wandeltour, een stadswandeling door de rosse buurt van Amsterdam, onder leiding van een lokale gids. Je wandelt langs grachten met verlichte ramen, sexwinkels en peepshows. Je bekijkt de peeskamertjes, maar je bezichtigt ook de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam. Proef gratis Nederlandse lekkernijen als stroopwafels en warme chocolademelk bij de Metropolitan-bakkerij. En bekijk de snackbar Febo en proef een echte Nederlandse snack. 

Klik hier om de Red Light wandeltour te boeken

Avondwandeling
De wandeling begint meestal om 20.00 uur. Een avondwandeling is indrukwekkender en sfeervoller dan een wandeling overdag wanneer in deze buurt gewoon de vuilniswagen langskomt, de post bezorgd wordt en straatvegers de troep opruimen. 's Avonds baadt de rosse buurt in neonlicht op de grachten, ook de ramen in de smalle steegjes zijn verlicht en op deze tijd in vol bedrijf, tenzij de gordijnen gesloten zijn. Dan is er werk aan de winkel.

Chinatown
Deze stadswandeling is inclusief een bezoek aan het PIC, het Prostitutie Informatie Centrum, waar je allerlei vragen kunt stellen over het oudste beroep en je krijgt er een gratis drankje. Een wandeling over de Zeedijk, het centrum van Chinatown in Amsterdam, is ook inbegrepen.

Trefpunt
Deze stadswandeling over de Walletjes van Amsterdam vertrekt van het standbeeld 'Belle' op het Oudekerksplein. Je kunt kiezen uit een rondleiding in het Nederlands, Engels of Duits. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video