amsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-rijksmuseum

Must Eat Amsterdam - een culinaire reisgids

Amsterdam wordt steeds meer een culinaire topbestemming. Door het grote aantal nationaliteiten is de stad een gastronomische meltingpot. In Must Eat Amsterdam maakt professioneel foodie Luc Hoornaert een selectie van bijzondere en authentieke restaurants en andere eetgelegenheden in Amsterdam.

Amsterdam_must-eat-amsterdamAmsterdam is meer dan de grachten, de Negen Straatjes, de Walletjes en de beroemde musea. Amsterdam is de stad met de meeste nationaliteiten onder haar inwoners ter wereld - meer dan 180 verschillende nationaliteiten vind je in de Nederlandse hoofdstad. Dat zorgt niet alleen voor een rijk cultureel leven, maar ook culinair is Amsterdam een topbestemming voor foodies. Je vindt hier keukens uit de hele wereld: Indonesisch, Italiaans, Spaans, Grieks, Turks, Marokkaans, Thais, Chinees, Japans, Nepalees en nog veel meer. En natuurlijk de Nederlandse keuken, van kroketten tot haring...

Specialiteit van het huis
Foodie en listomaniac Luc Hoornaert toont je samen met sfeerfotograaf Kris Vlegels de beste plaatsen in Amsterdam om haar internationale keuken te laten proeven. Het zijn adressen die ook culinaire grootheden verrassen: van eetkraampjes en kleine eetgelegenheden tot toprestaurants waar klinkende namen achter het fornuis staan. Ondanks de veelzijdigheid hebben alle locaties een paar dingen gemeen: authenticiteit, toewijding, eerlijke topingrediŽnten en een no-nonsense aanpak. Ontdek bij elk adres de Ďmust eatí, de onnavolgbare specialiteit van het huis, en lees over de geschiedenis hiervan.

Luc Hoornaert
Auteur Luc Hoornaert is al meer dan 25 jaar actief in de gastronomie. Lange werkverblijven in het buitenland scherpten zijn gastronomische zintuigen aan. Zijn nimmer aflatende zoektocht en nieuwsgierigheid naar goed en lekker eten brachten hem reeds op heel wat plaatsen en gaven hem inzicht in een heel brede waaier aan keukens en bereidingen.

Met Must Eat Amsterdam ontdek je de stad als gastronomische smeltkroes aan de hand van de eigenzinnige keuze van Hoornaert en Vlegels, die reeds eerder culinair Londen en New York in kaart brachten. Must Eat Amsterdam verschijnt alleen in een Engelstalige editie.

Must Eat Amsterdam
Luc Hoornaert
Lannoo, 2015
ISBN 978 94 014 2671 8
Ä 15,99 †

Bestel Must Eat Amsterdam bij bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video