amsterdam stoperaamsterdam-winter-vocdam masterdamgrachten amsterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winter

Lekker eten in de Foodhallen

De Foodhallen vormen een nieuwe publiekstrekker in Amsterdam. Het concept is geÔnspireerd door de prachtige overdekte markten zoals La Boqueria in Barcelona, Mercado de San Miguel in Madrid, de Torvehallerne in Kopenhagen en de Borough Market in Londen. Alleen kun je in Amsterdam geen verse waar kopen, je kunt er alleen eten, in twintig verschillende eettentjes.

Amsterdam_Foodhallen-De Foodhallen in Amsterdam-West vormen een onderdeel van de Hallen, gevestigd in een voormalige tramremise uit het begin van 20e eeuw. Het complex biedt nu onderdak aan allerlei sociaal-culturele activiteiten, zoals een bioscoop (De Filmhallen), bibiltiotheek en kunstuitleen. Verder zijn er winkels, studio's en natuurlijk de Foodhallen!

Eettentjes
De Foodhallen bevinden zich in een lagwerpige zijhal van de centrale passage van de Hallen, tussen de Ten Katestraat en de Tollensstraat. Aan de zijmuren vind je de eettentjes zijn aan zij, een stuk twintig in totaal. In het midden van de hal staan lange tafels en stoelen waar bezoekers de gekochte gerechten kunnen nuttigen.

Je vind er allerlei leuke concepten, sommige komen voort uit het circuit van mobiele keukens tijdens grote festivals, er zijn dependances van winkels in Amsterdam en echte streetfood-zaken. Je kan er terecht voor sushi, hotdogs, pizza's, hamburgers, vegetarische gerechten, wraps, Spaanse en Turkse delicatessen, bitterballen, enz...

Proeven
De redactie van Amsterdam-Nu is ook gaan proeven en dat beviel uitstekend! Onder andere bij:
* ViÍt view - street food uit Vietnam
* Meneer Temaki - sushi in de vorm van een puntzakje, gevuld met zalm of tonijn en rijst.
* De Ballenbar - hollandse culinaire bitterballen
* Bulls & Dogs - gespecialiseerd in hotdogs
* Wild Moa Pies - originele Nieuw-Zeelandse en Australische Pie
* Green Brothers - vegetarische hapjes
* The Rough Kitchen - ruige vleeskeuken...

Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51, Amsterdam

Amsterdam_foodhallen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video