amsterdamdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamgrachten amsterdam

Café in hartje Jordaan

Café de Eland is één van die café's waar je urenlang aan de bar hangt of de hele ochtend op het terrasje zit met een krantje en een koffie.

Amsterdam_cafe-de-eland-amsterdam.jpg

Zodra je binnen stapt bij café De Eland, ben je terug in de dagen dat er in café's nog gerookt mocht worden. Het lijkt wel alsof het nog steeds ruikt naar rook, maar dat is slechts illusie. De bruine lambrizering en het ouderwetse meubilair zijn nostalgisch. Oude prenten van 'vader aan de drank' aan de muur met bijschrift 'ach, vader, niet meer', uiteraard veranderd in 'ACHT, vader, niet meer'... Op een verhoginkje een lange stamtafel onder een lamp met ouderwetse lampenkap.

Grachten
Hang uren aan de bar en bestel een schaaltje worst en kaas bij je biertje. 's Zomers zit je buiten met uitzicht over twee grachten: Elandsgracht en Prinsengracht. Prima plek om een krantje te lezen of lekker mensen te bekijken. Aan de Elandsgrachtkant op het Johnny Jordaanplein zie je de 'Parels van de Jordaan' beeldengroep met o.a Johnny Jordaan en Tante Leen, de zangeres van het levenslied. Zij werd door Johnny Jordaan ontdekt en trad vaak met hem op.

Adres:
Café De Eland
Prinsengracht 296
1016 HW Amsterdam

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video