amsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-winter-voc

Drinken, eten en shoppen in De Pijp

De Pijp, het Quartier Latin van Amsterdam, is rijk aan gezellige restaurantjes en authentieke cafés. Iets drinken in de Pijp kan koffie of thee zijn of iets sterkers, in een lunchroom of een bruin café. Leuke tentjes schieten hier als paddenstoelen uit de grond.

Amsterdam_groene-vlinder.JPG

De Pijp is een geliefd woon- winkel- en uitgaanscentrum in Amsterdam. Hier wonen veel tweeverdieners, goedverdienende professionals en studenten die 's zomers de terrassen bevolken, 's winters gezellig aan de bar hangen en tussendoor in leuke winkeltjes en op de Albert Cuypmarkt shoppen.

Eten, drinken en shoppen
Bij Bagels & Beans aan de Ferdinand Bolstraat 70 ontmoeten buurtbewoners elkaar onder het genot van een rijkelijk belegde bagel vergezeld van een geurige cappuccino. Wie aan het eind van de dag zijn of haar dorst wil lessen met een 'tapje', gaat naar café De Pilsvogel, Gerard Douplein 14, waar vanaf 16 uur ook tapas besteld kunnen worden of de Groene Vlinder, Albert Cuypstraat 130, voor wie een beetje trek begint te krijgen - een dagmenu voor nog geen €10! Liefhebbers van muziek lopen even binnen bij South Miami Plaza, Albert Cuypstraat 182, met een overweldigend aanbod CD's, DVD's, posters en postcards van pop- film- en TV-sterren.

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video