amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleindam masterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-winter-voc

XtraCold Icebar overwinteren op de Noordpool

Amsterdam Icebar is cool, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. De temperatuur komt niet boven de -10°C en alles is van ijs gemaakt. De muren, de barkruk en de bar waaraan je zit, zelfs het glas waaruit je drinkt is van ijs. De kou is geen punt want je krijgt bij binnenkomst lekkere warme thermokleding en handschoenen om aan te  doen.

Amsterdam_Xtracold_icebar_amsterdam_1.jpg

Warm en ijskoud
De bar bestaat uit twee delen: een warme lounge en de icebar die zich in het achterste gedeelte bevindt. Bij binnenkomst in de Amsterdam icebar ontvang je drie gratis munten  twee zilveren en één gouden. De gouden gebruik je in de warme lounge en de zilveren in de icebar.

De warme lounge  biedt een ruime keuze alcoholische en non-alcoholische dranken. Je kunt je munt gebruiken voor een biertje, glas wijn, cocktail, shotje, frisdrank of warme drank. Onder het genot van een drankje, maakt je kennis met Willem Barentz, de 16e-eeuwse Nederlandse poolreiziger. Hij nodigt je uit om met hem mee te gaan op expeditie om via de Noordpool Indië te bereiken.

Amsterdam_Xtra_cold_ice_bar_heineken.jpg

Op weg naar de Noordpool
Nu is het tijd om warme kleding aan te doen en je vertrekt naar de icebar, waar alles volledig gemaakt is van ijs. De icebar stelt het eiland Nova Zembla voor, waar Barentsz en zijn bemanning strandden en bijna een jaar verbleven. Aan de bar wissel je je zilveren tegoed in voor een drankje toepasselijk geserveerd in glazen gemaakt van ijs!

Ice Xperience
In de icebar begint Ice Xperience. Met een polariserende bril ga je op een bloedstollende reis langs steile afgronden en over hoge ijsbergen. Een tocht van een half uur en een temperatuur ver beneden nul, windturbines zorgen voor de ijzige kou maar  de thermokleding houd je warm.

Klaar voor een ijskoud avontuur? Boek tickets voor de Icebar van tevoren online!

Boek hier je XtraCold icebar experience

Inbegrepen zijn
* Drie gratis drankjes  (alcoholisch of niet-alcoholisch)
* Expeditie met de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz naar het Noordpoolgebied
* Warme kleding tijdens deze ijskoude tocht

Adres: Amsterdam Icebar XtraCold, Amstel 194, Amsterdam
Openingstijden: 11.45-01.00 uur

Volgend artikel: Proeflokaal Wynand Fockink

Vorig artikel: In de Wildeman, bierproeflokaal

Amsterdam_Xtra_cold_ice_bar_koude_glazen.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video