amsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperaamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdam

Dakterrassen en rooftop bars

Bekijk Amsterdam vanuit de hoogte! Geniet van het uitzicht en de sfeer op een dakterras - de beste plek waar op een zwoele avond het eten het lekkerst smaak en het bier het koelst is. Rooftop bars en dakterrassen zijn de perfecte locatie voor een gezellige borrel of een romantisch etentje. Een stedentrip naar Amsterdam is pas compleet wanneer je een bezoekje hebt gebracht aan een rooftop restaurant en bar, want dit zijn de hipste hotspots in Amsterdam.

Amsterdam_rooftop_2_skylounge.jpg

Beste rooftops in Amsterdam voor een hapje en een drankje.

1. Skylounge, Oosterdokstraat 4
De hele dag genieten van het grandiose uitzicht maar 's avonds is het toch wel het mooist en gezelligst wanneer hoge hakken en coctails tevoorschijn komen. Niet zomaar cocktails, cocktails geshaked door professional shakers, bovendien smaakt dit drankje uitstekend bij een van de sushi schotels.

2. Dakterras Nemo, Oosterdok 2
Bovenop het NEMO Science Museum vind je het hoogste plein in Amsterdam; niet alleen een plein maar ook dakterras waar het cafe volop gelegenheid biedt voor een hapje en en drankje. Dit terras is open voor iedereen ook wanneer je niets wilt eten of drinken. Ga op een van de bankjes of ligbedjes zitten voor een spectaculair uitzicht over de binnenstad van Amsterdam. Vooral op een warme dag is het hier heerlijk koel: vele liters water stromen trapsgewijze door waterbakken en vormen een prachtige interactieve waterloop.

3. W Amsterdam, Spuistraat 175
Met een cocktail aan de rand van een zwembad in Amsterdam! Een hotspot op de zesde verdieping in hartje Amsterdam vlak achter de Dam. Misschien niet het hoogste dakterras in de stad maar wel het enige met zwembad. Een langgerekt zwembad, een lange strook water met een lengte van 22 meter, 's winters lekker verwarmd. Het dakterras is intiem en gezellig met een ongeëvenaard uitzicht op het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk. Geniet hier in stijl!

Amsterdam_rooftop_1_floor_17.jpg

4. Floor 17, Staalmeesterslaan 410
Bekijk Amsterdam vanaf de zeventiende verdieping op een hoogte van 85 meter vanaf het dakterras van het Apollo Hotel. Beneden je ligt het Rembrandtpark met grasvelden en vijvers. Het dakterras Floor 17 is 'the place to be': meerdere filmavonden per maand en in het winterseizoen vermaak je je op de curlingbaan en dat alles onder het genot van heerlijke cocktails en glühwein wanneer het koud is.

5. Canvas op de 7e, Wibautstraat 150
Belooft de dag te eindigen in een mooie zonsondergang? Dan is het dakterras Canvas op de zevende verdieping dé plek om er van te genieten; gezellig aan de lange houten picknicktafels met een koel biertje en een lekker hapje. Dit is een dakterras met allure; in het weekend clubbing tot de vroege uurtjes. Een lekker relaxt sfeertjes en daarom zit deze rooftop vrijwel atlijd vol.

Foto's Skylounge, Ramada Apollo

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video