amsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winterdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam

Hollandse keuken bij Moeders

Moeders pot is het best! Laat je daarom verwennen bij Moeders in Amsterdam, een gemoedelijk restaurant gespecialiseerd in de traditionele Hollandse keuken. Stamppot met een kuiltje jus, draadjesvlees, wentelteefjes en nog veel meer klassiekers. Bestel ą la carte of stel zelf een drie-gangenmenu samen, ook vegetarische-, lactose- en glutenvrije gerechten.

Amsterdam_moeders_1.jpg
Hollandse keuken bij Moeders

Een oerhollandse stamppot staat niet vaak bij restaurants op het menu en dat komt omdat deze ogenschijnlijk eenvoudig lijkende maaltijd uit de Hollandse keuken vrij arbeidsintensief is. Uit de tijd toen moeders nog echt kookten. Sudderlapjes pasten beter bij het leven van toen. Het vlees stond urenlang te sudderen op een sudderpitje en intussen werd het huis schoongemaakt en de was gestreken. Maar zo is het leven niet meer.

Lekker prakken
Typisch voor de Hollandse keuken is de combinatie van aardappels, vlees en groente en op speciale dagen soep als voorgerecht. De Nederlanders zijn waarschijnlijk de enigen die de gewoonte hebben om hun eten te prakken. Bij Moeders bestel je ą la carte of je stelt zelf een drie-gangenmenu samen. Een echte aanrader is draadjesvlees met gekookte aardappels en rode kool. Voor vegetariėrs is er stamppot met gegrilde groenten, een geitenkaaskroketje en gegratineerd met feta kaas, maar dat is natuurlijk geen authentiek Hollandse keukenrecept.

Amsterdam_moeders_2.jpg
De toetjes van Moeders
En dan de toetjes! Griesmeelpudding met rozijnen en rode bessensaus. Ook lekker, maar niet uit moeders of oma's keuken, wentelteefjes van suikerbrood met vanille hangop en mini vijgen. Oma's wenteteefjes zijn heel eenvoudig om zelf te maken, hier is het recept voor wentelteefjes.

Adres
Restaurant Moeders
Rozengracht 251
Amsterdam

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 17.00-24.00 uur
Zaterdag en zondag 12.00-24.00 uur

Lees verder: 11x vegan restaurants in Amsterdam, gastronomische hoogstandjes 100% plant-based gerechten

Foto's restaurant Moeders @Facebook

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video