amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam stopera

Thali, de Indiaase rijsttafel

Tandoor is een van de beste restaurants in Amsterdam om thali te eten. Bijzonder smakelijk en heel betaalbaar. Restaurant Tandoor is bijna naast de Stadsschouwburg en vlakbij het Leidseplein.

Amsterdam_tandoor-restaurant.jpg
                                                                            Indiaase thali

Tandoor restaurant

Het Tandoor Restaurant is gespecialiseerd in Noord-Indiaase gerechten. Je wordt in het Engels aangesproken, niet omdat je er als toerist uitziet maar het bediendend personeel is Indiaas en spreekt weinig Nederlands. Hoewel er op de kaart veel vleesgerechten staan, is er ook een grote keuze uit vegetarische gerechten. Tandoor is een van de beste restaurants in Amsterdam om thali te eten, een gerecht dat doet denken aan een Indonesische rijsttafel wat uiterlijk betreft, de smaak is volkomen anders.

Tandoori kok
Het strak ingerichte Tandoor geeft niet de indruk Indiaas te zijn. Schijn bedriegt. Achterin de zaal, achter glas zie je de tandoori kok bezig. In de tandoori-oven bereidt hij Indiaas brood en vleesgerechten. De tandoori oven lijkt veel op een steenoven met als verschil dat de opening niet aan de zijkant maar aan de bovenkant zit. Onderin brandt houtskool. Brood zoals naan wordt tegen de zijkant geplakt. Wanneer het gaar is, laat het vanzelf los. De kunst van de tandoori kok is om het brood niet in de houtskool te laten vallen. Vlees en kip wordt aan spiezen geregen en boven het houtskoolvuurtje geroosterd.

Menu
Heel lekker voor de kleine trek is dal, linzensoep gearomatiseerd met citroen, gevolgd door samosa, een gefrituurd met groenten gevulde pasteitje. Wanneer je een beetje van alles wil proberen, bestel dan thali, vegetarisch of met vlees. Je krijgt een rond dienblad met daarop een schaal met rijst en kleine schaaltjes met curry's. Als voorgerecht is er linzensoep en het nagerecht is kulfi ijs. Dit ijs is net even anders dan het ijs dat wij in de westerse keuken kennen. Het heeft een grotere densiteit, is zoeter en romiger. Een andere specialiteit is biryani. Dit lijkt een beetje op nasi goreng met dit verschil dat het gerecht in de oven wordt gemaakt.

Adres:
Tandoor, Indian Restaurant
Lange Leidsedwarsstraat 56
Amsterdam

Openingstijden:
Dagelijks van 17.00 – 23.00

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video