grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdamdam masterdam

Mondeling menu

Van Kerkwijk is een leuk adresje in Amsterdam voor een snelle lunch, alleen maar koffie met een krantje erbij of voor een uitgebreid diner met een lekker wijntje en daarna een drankje aan de bar.

Amsterdam_van-kerkwijk-amsterdam.jpg

Wisselend menu, goede prijs

'Van Kerkwijk heeft een wisselend menu. Een kaart bestaat niet; het menu wordt aan tafel toegelicht. Eigenzinnig, zonder kapsones en voor een goede prijs', valt te lezen op de website van Van Kerkwijk. De redactie van Amsterdam-Nu had hier toch wel wat moeite mee.

Een wisselend menu is uitstekend vooral wanneer je van plan bent om vaker bij Van Kerkwijk te eten. Geen kaart, dat is minder uitstekend. Goed, het menu wordt 'opgezegd' aan je tafel, maar wanneer je het laatste gerecht hebt gehoord, is er veel kans dat je het eerste alweer vergeten bent. De prijzen worden niet genoemd. Dat is niet correct want hoe kun je weten of je binnen je budget blijft en of de juiste prijs op je afrekening staat?

Reserveren kan niet
Voor een tafeltje moet je een beetje geluk hebben want reserveren kan niet. Op een mooie dag zijn alle buitentafeltjes in de Nes en de Pieterpoortsteeg snel vol. Binnen zijn de tafeltjes voor twee of vier personen, vrij dicht op elkaar. Er zijn genoeg kranten en tijdschriften om te lezen wanneer je op een tafeltje wacht terwijl je je leeshonger stilt.

Het menu
Het menu kan van alles zijn, meestal is er keuze uit zes voor- en zes hoofdgerechten. Franse en Italiaanse klassiekers met keuze uit steak tartare carpaccio maar ook all-time-favourites zoals mosselen met knoflook, kip- en lamsgerechten vergezeld van frisse salade en Vlaamse friet. Helaas weinig keus voor vegetariers.

Adres:
Van Kerkwijk
Nes 41
Amsterdam

Openingstijden vanaf 11.00 tot laat

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video