grachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winter

Frans eten in Amsterdam

Restaurant Le Hollandais is gelegen aan de Amstel in Amsterdam. Frans met een Hollands tintje of Hollands met een Frans tintje? Op de kaart staan in ieder geval veel typisch Franse gerechten zoals tête de veau pressé met gebakken hersentjes en veel Franse kaas.

Amsterdam_le_Hollandais_(2).jpg

Lekker Frans

De kaart is compact. De keuze is uit een betaalbaar drie-gangen menu dat regelmatig wisselt van samenstelling of een iets prijziger à la cartemenu. Een waardige afsluiting van de maaltijd is tarte tatin met crème fraîche, zo lekker en zo Frans. Extra pluspunt is dat brood en het kraanwater de hele avond worden aangevuld.

Kuipstoeltjes
Je zou er bijna voorbij lopen zo onopvallend is het pand van le Hollandais. Wanneer je binnenkomt is links de bar met spiegelwand. Dan een trapje af naar de open keuken met de keukentafel voor een gezelschap van acht. Trap op is het restaurant met schrootjes-lambrisering. De prachtig gedekte tafels met wit linnen zijn uitnodigend en de kuipstoeltjes ademen een sfeer van weleer.

Minpuntje
Jammer dat er geen enkel vegetarisch gerecht op de kaart staat. Op verzoek kan wel een vegetarisch menu samengesteld worden.

Adres
Le Hollandais
Amsteldijk 41
Amsterdam

Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 18.00 – 22.30 uur.
Zondag en maandag gesloten.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video