amsterdam-rembrandtpleindam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdamgrachten amsterdam

Cafe Brasserie Heffer

Het gezellige terras met grote parasols van Café-Brasserie Heffer is de perfecte plaats in Amsterdam om heerlijk naar voorbijgangers te kijken en dat is een leuk tijdverdrijf omdat Heffer zo vlak bij de Rosse Buurt ligt. Het interieur ademt een oud-Hollandse sfeer, de kaart is gevarieerd en het bier smaakt uitstekend.

Amsterdam_cafe_heffer.JPG

Historisch pand

Café-Brasserie Heffer is een mix tussen bruine kroeg en brasserie. Een zeer mooi restaurant in een zeventiende-eeuws historisch pand op een toplocatie in Amsterdam, gehuisvest in het vroegere accijnshuis. Hier inde de accijnsmeester de invoerrechten die betaald moesten worden voor scheepsladingen zoals graan, bier, wijn, turf en specerijen.

Langzaam
Café-Brasserie Heffer is vooral een plek waar veel toeristen komen. De kaart is aantrekkelijk maar het duurt een eeuwigheid voordat de gerechten op tafel komen. De drankjes komen wel snel. Met opzet misschien, zodat tijdens het lange wachten extra drinken besteld wordt? Een beetje slordige bediening, om olijfolie en azijn moet gevraagd worden. Ook duurt het oneindig lang voordat het wisselgeld van de afrekening komt.

De menukaart
Er is een strikte scheiding tussen de lunchkaart (tot 17.00 uur) en de dinerkaart (tot 23.00 uur). De redactie van Praag-Nu was enigszins teleurgesteld omdat zij een buitenlandse gast kroketten wilde laten proeven. Helaas, het was half zeven en kroketten zijn een lunchgerecht. Suggestie om gewoon even de kroketten uit de diepvries te halen en te frituren werd niet ingewilligd. (Er konden wel bitterballen besteld worden, het frituurvet was dus nog heet...)

Oordeel
Heffer is een uitstekende plek om op het terras te zitten of om op groot scherm voetbalwedstrijden te kijken. Het interieur is stijlvol en ademt VOC-sfeer - een hoog autenthiek balkenplafond met een prachtige kroonluchter, verder veel eikenhout en natuursteen. De prijzen zijn toeristisch hoog, desondanks is het toch een mooie plek om af te sprekenin Amsterdam.

Adres

Café-Brasserie Heffer
Oudebrugsteeg 7
Amsterdam

foto Marianne Crone    

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video