amsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam

11x Vegan restaurants en eetcafe's in Amsterdam

Amsterdam telt steeds meer vegan restaurants en eetcafe's. Op het menu staan smaakvolle, plantaardige gerechten die niet alleen interessant zijn voor veganisten, maar ook voor nieuwsgierige fijnproevers op zoek naar verrassende gerechten. In Amsterdam vind je een overvloed aan vegan eetgelegenheden: van trendy cafés tot gastronomische hoogstandjes.

Amsterdam_vegan_restaurant_indiase_tali.jpg

1. The Vegan Indian, Lange Leidsedwarsstraat 108, Amsterdam
Open maandag t/m donderdag 15.00—23.00 uur, vrijdag t/m zondag vanaf 13.00 uur
* Dit Vegan Indiaas restaurant zit boven het Bollywood Indian Restaurant, heeft een eigen keuken en heeft een 100% vegan menu. Je kunt kiezen of je in het Vegan Indian restaurant gaat zitten of beneden in Bollywood maar vraag dan naar het vegan menu. De keuken is Noord-Indiaas met chicken madras, tandoori kebab en butter chicken, maar wel vegan. Altijd lekker is vegetable samosa, dit gerecht is plant-based, een groentemelange, uien en aardappel gewikkeld in deeg.

2. Meatless District, Bilderdijkstraat 65-67, Amsterdam
Open 7 dagen per week, lunch van 12.00-16.00 uur, diner van 17.30-22.00 uur
* Een vegan restaurant met een industriële uitstraling, dat vagelijk doet denken aan de Meatpacking District in New York. Een kleine maar gevarieerde menukaart met gerechten gemaakt van locale produkten. De perfecte plaats  voor ontbijt, lunch of diner. En als je geen tijd hebt om uitgebreid te eten ga dan voor de take-away of bestel alleen een drankje.

3. Vegan Junk Food Bar, Reguliersdwarsstraat 57, Amsterdam
Open maandag t/m donderdag 12.00-23.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur en zondag 11.00-23.00 uur
* De perfect plaats voor plant-based vegan junk food. Specialiteiten zijn de VJFburger, een lekkere vette hap in een rose broodje en Loaded Freak Fries kapsalon met heel veel knoflook, jalapeños en frietjes.

4. Men Impossible, Hazenstraat 19, Amsterdam
Open maandag t/m vrijdag 14.45-20.30 uur, zaterdag en zondag ook van 12.00-13.45 uur
* Open voor lunch en diner, maar moet van te voren worden gereserveerd. Vast menu voor een vaste prijs, Japanse noedelsoep (ramen) voor lunch en 's avonds meergangendiner en drankje. Serveert vegan wijn.

5. Litttle Plant Pantry, Bosboom Toussainstraat 45
Open woensdag t/m zondag 11.00-19.00 uur, maandag en dinsdag gesloten
* Vegan cafe en zero-waste bio speciaalzaak met een minimum aan verpakkingsmateriaal. Het cafe achterin de winkel heeft ook tafeltjes in de tuin. De winkel verkoopt locale producten als vegan kazen, handgemaakte zeep en cosmetica. Het vegan cafe serveert hartige gerechten, taarten en desserts en drankjes.

6. Trevi, Pijnackerstraat 6, Amsterdam
Open maandag t/m zondag 17.00-22.00 uur, dinsdag gesloten
* 100% plant-based vegan Italiaans restaurant. Op het menu staan  pizza, paninis, pasta, focaccia, antipastis en de heerlijkste toetjes. Reservering verplicht.

7. Vegan Sushi bar, Kinkersteraat 83H, Amsterdam
Open 7 dagen per week 12.30-21.30 uur
* Op het menu staan vegan sashimi, sushi rolls, en bijgerechten als gyoza, zeewier met sesamzaadjes en rode peper, en het allerlekkerste is romige havermelk ramen met citroen, bamboescheuten lente-uitjes, spinazie, rode pepertjes en knoflookolie. Er zijn maar weinig tafeltjes dus reserveren wanneer je zeker wil zijn van een plekje.

8. Madre, Westerstraat 186, Amsterdam
Open dinsdag t/m vrijdag 16.00-01.00 uur, zaterdag vanaf 13.30 uur, zondag gesloten
* Madre heeft een Mexicaanse keuken die uitermate geschikt is voor vegan gerechten omdat alles basis ingredienten zijn plant-based: mais, guacemole, rijst, en bonen. In de Mexicaanse keuken wordt redelijk veel vlees gebruikt vooral voor vullingen. Madre heeft de vleesvulling vervangen door plantaardige ingredienten. Ook aan de toetjes is veel aandacht besteed. Laat zeker een plekje open voor tres leches broiche!

9. Mastino, Eerste van der Helststraat 78h, Amsterdam
Open 7 dagen per week van 16.30-22.30 uur
* 100% vegan pizza's met knapperige korst en bodem met toppings als pesto ricotta cashew cheddar, rode linzen, en vegan kaas en traditioneel gebakken in een steenoven.

10. Soil Vegan Cafe, Bilderdijkstraat 141, Amsterdam
Open maandag t/m vrijdag 12.00 – 22.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur
* Soil Vegan is gespecialiseerd in fast comfort food bowls met veel home-made pickles. Je komt hier ook voor de salade bowls, burgers en sandwiches. Alles zonder kunstmatige toevoegingen. Ze werken samen met bakkerij iambe, dagbesteding voor jongeren met een verstandelijke beperking.

11. Vegabond, Czaar Peterstraat 106, Amsterdam
Open maandag t/m vrijdag 09.00-19.00 uur, zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag van 11.00-18.00 uur
* Vegabond is een vegan delicatessewinkel en lunchroom met zelfgemaakte vegan en gluttenvrije gerechten en produkten. Ideaal ontbijt- of lunchadresje en ook lekker voor plant-based smoothies en gebakjes.

Lees ook: 10x Vegetarische restaurants in Amsterdam

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video