grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamdam masterdam

Met knoflook bereid

Knoflookbier, knoflooksoep – knoflook en nog eens knoflook in Garlic Queen in Amsterdam. Zonder knoflook bestellen kan ook want alle gerechten worden vers bereid. Garlic Queen is het enige restaurant in Amsterdam dat knoflook in alle gerechten verwerkt.

Amsterdam_garlic-queeen-in-amsterdam.JPG

Knoflook is gezond

Knoflook is een goede smaakmaker en ook gezond. Knoflook vergroot de weerstand tegen schimmels en infecties, is goed voor hart en bloedvaten en verlaagt de bloeddruk maar dan moet je ten minste vijftien teentjes per dag eten. Wie knoflook gegeten heeft, wordt op afstand al geroken. Dat kan heel handig zijn want muggen en vliegen houden ook niet van knoflookgeur.

Garlic Queen
Het restaurant is vrij klein en daardoor erg knus en doet huiskamerachtig aan. Aan de lichtblauwe muren prijken portretten van allerlei koninginnen en je zit op gouden stoeltjes. Verder hangen er, vanzelfsprekend, trossen knoflook aan de muur.

Het menu
Bites, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts – knoflook is koningin. De redactie van Amsterdam-Nu ging zelf proeven. Het ideale voorgerecht was een gemengde salade met geitenkaas, pijnboompitten, knoflookchips en olijven. Het hoofdgerecht kiezen was moeilijk omdat zowel de runderstoofpot als de confit de canard in aanmerking kwamen. Toch maar gekozen voor de runderstoofpot – alsof een engeltje over je tong fietst! Als toetje knoflookijs, een ware belevenis en veel lekkerder dan je zou denken. Bij de koffie een knoflook-sinaasappeltje likeurtje dat heel bijzonder smaakt.

Adres
Garlic Queen
Reguliersdwarsstraat 27
Amsterdam

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 17.00-23.00
Maandag gesloten

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video