grachten amsterdamdam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdamamsterdam-grachten-winter

Pollux Pacific - voordelig eten op een driemaster

Pollux is een nautisch avontuur met een vleugje AziŽ in Amsterdam Noord. Lekker genieten van het uitzicht over het IJ, met een flesje wijn en een uitgebreide rijsttafel. Muziekje uit de jaren 1950 jukebox en hangen aan de bar. Van binnen is de Pollux veel kleiner dan je van de buitenkant zou verwachten, oude zeilschepen zijn nu eenmaal niet groter.

Amsterdam_Pollux.JPG
Pollux rijstafel
Voor iedereen die van een rijsttafel houdt, is Pollux een aanrader, precies pittig genoeg en met voldoende bijgerechten. Wanneer het zonnetje schijnt is het lekker om aan dek te zitten dat deels bedekt is met een zeil. Vanaf deze plaats kun je op je gemak de bedrijvigheid op het IJ bekijken. Heel spectaculair is het wannneer een giga cruiseschip komt langs varen. Het interieur van De Pollux kan bezichtigd worden. Je ziet dan niet alleen het restaurant maar ook de diverse zalen die voor feesten, presentaties en bruiloften gehuurd kunnen worden.

Pollux driemaster
Pollux - als je niet beter zou weten, waan je je op een oude driemaster uit het midden van de negentiende eeuw, maar de Pollux in Amsterdam is een replica, maar dan wel een natuurgetrouwe. Het schip heeft een lange historie; opleidingsschip voor matrozen, lagere zeevaartschool, internaatschip en nu een drijvend restaurant.

Adres
Pollux Pacific
NDSM-pier 2, Amsterdam

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 17.00-22.00 uur
Maandag gesloten.

Foto wikipedia

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video