amsterdamdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtplein

Grachtenfestival Amsterdam

Locatie: Amsterdam, diverse locaties

De Amsterdamse zomer is niet compleet zonder het Grachtenfestival: een festival vol klassieke muziek in het hart van Amsterdam. Het festival wordt in 2023 voor de 26e keer gehouden van 11 tot en met 20 augustus. De concerten vinden corona-proof en op veilige manier voor bezoekers en musici plaats.

Het Grachtenfestival is hét podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten, veelal op het of langs het water van de grachten in Amsterrdam. Het muziekfestival trekt jaarlijks zo'n 50.000 bezoekers. Er staan altijd veel jonge, getalenteerde musici op het programma, voor wie het Grachtenfestival de volgende stap in hun carrière betekent. De circa tweehonderd concerten vinden plaats op verschillende bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam. Meer informatie en het programma op de website van het Grachtenfestival.

Amsterdam_GrachtenFestival

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video