grachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winter

Da Vinci: Genius

Locatie: Amstel Design District, Amsterdam

In het Amstel Design District in Amsterdam is tot augustus 2024 de tentoonstelling DA VINCI: GENIUS te zien en te beleven. Ga op reis door deze bekroonde en meeslepende tentoonstelling en duik in het leven en werk van Leonardo da Vinci. Geschiedenis, kunst, wetenschap en natuur: ervaar zijn werk via projecties van vloer tot plafond, interactieve displays en AI. Dompel onder in zijn wereld, herontdek Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal en nog 50 meesterwerken!

Leonardo da Vinci wordt beschouwd als een van de grootste genieŽn aller tijden. Zijn uitvindingen en innovaties en uitvindingen zijn legendarisch en combineren wetenschap, technologie, techniek, wiskunde en kunst naadloos in zijn werk, lang voordat het als revolutionair werd gezien. Duik in de geest van Da Vinci en ontdek hoe zijn ideeŽn tot leven kwamen.

TIP: Bestel je tickets voor Da Vinci Genius van te voren online en reserveer een tijdslot|†Bestel je tickets hier.

Amsterdam_Da-Vinci-genius

De prestaties van Leonardo da Vinci op het gebied van schilderkunst, muziek, beeldhouwkunst, techniek, ecologie, astronomie en futuristische voorspellingen zijn ontzagwekkend. Wie DA VINCI: GENIUS bezoekt, zal getuige zijn van de realisatie van zijn baanbrekende ideeŽn. Door middel van interactieve technologie en kamerhoge projecties worden iconische kunstmeesterwerken als de ĎMona Lisa' en ĎHet Laatste Avondmaal' op boeiende wijze herontdekt. De meeslepende ervaring strekt zich uit tot Da Vinci's verkenning van de natuurlijke wereld, technische wonderen en avonturen in de ruimte.

DA VINCI: GENIUS bevat de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360 graden ruimtelijke audio-immersie om bezoekers te inspireren de hedendaagse wereld door de ogen van Da Vinci te zien. Het herinnert ons eraan dat veel van de mondiale uitdagingen waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, meer dan 500 jaar geleden werden voorzien door de zeer begaafde geest van Da Vinci. Het werk van Leonardo da Vinci wordt weergegeven door middel van audiovisuele inhoud bestaande uit video, audio, tast- en augmented reality-ervaringen. Door het gebruik van verschillende interactieve tools en AI-integraties kunnen bezoekers zijn werk niet alleen verkennen, maar er zelf deel van uitmaken en het vanuit verschillende perspectieven benaderen.

Amsterdam_da-vinci-genius

De show ging in 2022 met groot succes in premiŤre in Berlijn en ontving twee prijzen; Beste meeslepende ervaring (Art Directors Club, 2022) en beste experimentele ontwerp (Creative Pool Awards, 2022). De show duurt 90 minuten en is geproduceerd door Phoenix Immersive uit Londen. De Berlijnse flora&faunavisions hebben het voortouw genomen bij het creatieve ontwerp. De muziek is gecomponeerd en geproduceerd door de Grammy Award genomineerde DJ SASHA.

Tickets
Tickets variŽren tussen de Ä17,50 en Ä25, afhankelijk van tijd, datum, leeftijd en groepsgrootte. Je moet een tijdslot reserveren.
Openingstijden: Woensdag tot en met maandag 10.00 - 18.00 uur.

DA VINCI: GENIUS
Amstel Design District, Amsterdam
30 november 2023 - augustus 2024

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video