amsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperadam masterdamgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rembrandtplein

Style Icons

Locatie: Eduard Planting Gallery, Amsterdam

De Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 3 november tot en met 22 december 2018 een expositie met werk van de Britse modefotograaf Norman Parkinson onder de titel 'Style Icons'.

Norman Parkinson (1913-1990) behoort tot de grootste fotografen van de twintigste eeuw. Vanaf de jaren dertig ontwikkelde de fotograaf zijn eigen onderscheidende stijl en bouwde in bijna zestig jaar een vernieuwend en omvangrijk oeuvre op. Hij staat te boek als vernieuwer van de mode- en portretfotografie: geen stijve, formele beelden, maar losse, verhalende ensceneringen die luxe en glamour uitstralen. Door zijn dynamische, spontane en elegante stijl heeft hij voor een groot aantal toonaangevende fashion magazines gefotografeerd, waaronder Harper's Bazaar, Vogue en Town & Country.

Amsterdam_Norman-Parkinson-Midtown

Het werk van Parkinson weerspiegelt de stijlontwikkeling van de vorige eeuw; van het vooroorlogse Engeland, de soberheid van de jaren '40 en de New Look van Parijs in de vijftiger jaren tot de Swinging Sixties in Londen en de glitter en glamour van de jaren '70 en '80. De portret- en modefotograaf heeft talrijke supermodellen, kunstenaars, schrijvers, musici, acteurs en Britse royals voor zijn camera gehad, denk aan Audrey Hepburn, Iman, Jerry Hall, Marie-Hélène Arnaud en Mick Jagger, om er maar een aantal te noemen. In 1981 werd Parkinson namens Koningin Elizabeth benoemd tot ‘Commander of the British Empire' en ook geëerd met een grote overzichtstentoonstelling in de National Portrait Gallery in Londen.

Norman Parkinson - Style Icons
Eduard Planting Gallery, Amsterdam
3 november - 22 december 2018 De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Amsterdam_Norman-Parkinson

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video