amsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam stopera

Marathon Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Op zondag 15 oktober 2023 wordt de 48ste editie van de TCS Amsterdam Marathon gelopen. Om 9.30 uur starten de eerste lopers in het Olympisch Stadion, waar ze ook weer finishen. De lopers gaan voor een groot deel door de stadsdelen Zuid en Oost. Naast de hele marathon over een afstand van 42,195 km is er ook een halve marathon en een wedstrijd over 8 kilometer.

Amsterdam_marathon

Er worden in totaal 45.000 deelnemers verwacht met 120 verschillende nationaliteiten. De TCS Amsterdam Marathon heeft al jaren één van de snelste parcoursen van de wereld. In de ranglijst snelste marathonsteden bezit de grootste marathon van Nederland de achtste plaats. Hoogtepunten in het parcours blijven de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, langs de Amstel en het Vondelpark. De marathon van Amsterdam is tot en met 2022 ook het toneel van het Nederlands kampioenschap.

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video