grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam

Ambacht in Beeld Festival

Locatie: De Hallen, Amsterdam

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Van pottenbakken tot duurzaam modeontwerpen en van Japans lakwerk tot Turkse ebru: in de grote loods delen ambachtslieden hun kennis en vaardigheden met het publiek tijdens workshops, masterclasses en demonstraties. Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een breed publiek op interactieve wijze inspireren over ambacht.

Bezoekers kunnen op het festival kennis maken met bijzondere ambachten van echte meesters en ook zelf de handen uit de mouwen steken. Met internationale workshops, masterclasses, performances en demonstraties is er van alles te beleven voor jong en oud. Een greep uit de aanwezige ambachten: glasblazen, smeden, botenbouw, leerbewerking, houtsnijden, textiele technieken, plissétechnieken en airbrush kunst.

Amsterdam_ambacht-festival

Naast workshops en masterclasses is er een horecaplein met vegan eten en drinken, proeverijen en foodworkshops. Er is een bioscoop met een doorlopend documentaireprogramma en een materialenbeurs. Ook presenteren diverse vakopleidingen en musea zich. Het festival wordt gehouden van 10.00 - 18.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50 aan de deur en € 5,- in de voorverkoop online.

Amsterdam_ambacht-festival

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video