dam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam

Gauguin en Laval op Martinique

Locatie: Van Gogh Museum, Amsterdam

Vanaf 5 oktober 2018 presenteert het Van Gogh Museum in Amsterdam de bijzondere tentoonstelling 'Gauguin & Laval op Martinique'. In 1887 woonden en werkten de kunstenaarsvrienden Paul Gauguin en Charles Laval op Martinique. Voor het eerst zijn de kleurrijke werken die ze daar maakten samen te zien.

Amsterdam_gauguin-laval-expositie

Uit onvrede over het decadente en mondaine leven in Parijs vertrokken Paul Gauguin (1848-1903) en Charles Laval (1861-1894) naar Martinique, op zoek naar een ongerepte omgeving en een eenvoudig en vrijer bestaan. In de korte tijd die ze op het exotische eiland verbleven, maakten ze een reeks bijzonder mooie kunstwerken. De reis zou allesbepalend zijn voor hun verdere artistieke ontwikkeling.

Amsterdam_gauguin-laval-martinique

In de tentoonstelling zijn de warme, kleurrijke schilderijen te zien die Gauguin en Laval op Martinique maakten, samen met hun prachtige voorstudies en grote, uitgewerkte pastels. Dat is bijzonder, want deze werken zijn nog nooit eerder bij elkaar gebracht.

Gauguin & Laval op Martinique
Van Gogh Museum, Amsterdam
5 oktober 2018 - 13 januari 2019

Amsterdam_gauguin-laval

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video