amsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdamdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-grachten-winter

De Mooiste Stad

Locatie: Amsterdam Museum

Tot vlak voor zijn overlijden in oktober 2017 werkte burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad. Die tentoonstelling, met als titel 'De Mooiste Stad - Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan', is tot en met 4 november 2018 te zien in het Amsterdam Museum. Speciaal voor deze expositie heeft het Amsterdam Museum de Amsterdam Galerij - de gratis toegankelijke museumstraat van het museum - beschikbaar gesteld. 

Amsterdam_mooiste_stad-laan

Van der Laan selecteerde ruim 80 foto's en voorwerpen uit de collectie van het Amsterdam Museum en het Satdsarchief. Met de selectie wil Van der Laan duidelijk maken hoe Amsterdammers in het verleden omgingen met de groeipijnen en economische bloei van de stad. Je ziet prenten die iets vertellen over de groei en bloei van Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw, maar ook foto's die tonen dat toerisme een eeuw geleden ook al zorgde voor overlast.

Amsterdam_mooiste_stad-van-der-laan

Steeds meer mensen willen in Amsterdam wonen en werken en de afgelopen jaren is Amsterdam razendsnel gegroeid. Meer werk, meer bewoners, meer toeristen, meer nieuwbouw. Maar ook: meer drukte op straat, meer overlast en een oververhitte huizenmarkt. Van der Laan hoopte met deze expositie een aanzet te geven tot een goed gesprek over de toekomst van de stad. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

De Mooiste Stad - Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan
Amsterdam Museum
17 juni - 4 november 2018

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video