amsterdam-rijksmuseumamsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winter

Made in Italy

Locatie: Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label 'Made in Italy' lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Vanaf 20 mei tot en met 23 september 2018 kun je in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam de tentoonstelling ‘Made in Italy' bekijken. Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als Prada, Gucci en Dolce & Gabbana ontdek je wat de Italiaanse stijl nu zo kenmerkend maakt. De stukken die te zien zijn, zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand, Julia Roberts, Lady Gaga, Carla Bruni en Elton John.

Amsterdam_made-italy-tassen

De Italiaanse stijl kenmerkt zich van oudsher door de combinatie van traditie en ambacht met een luxe en sensuele uitstraling. De hoge kwaliteit van stoffen met bijzondere patronen, zoals de uitgesproken patronen van Emilio Pucci, draagt daaraan bij. Italiaanse tassen kenmerken zich vaak door een strakke, eenvoudige vormgeving en tegelijk een onweerstaanbare glamour-uitstraling. Om Milaan en Italiaans design op de kaart te zetten werd in de jaren '70 de term Made in Italy geďntroduceerd. De term dient voor Italiaanse makers als een gezamenlijke pay-off en keurmerk.

Voor deze tentoonstelling werkt het Tassenmuseum samen met de Italiaanse verzamelaar Giorgio Forni en het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. De wereldberoemde verzameling van Forni bestaat uit honderden kledingstukken en accessoires van ontwerpers zoals Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Giorgio Armani en Gianni Versace, veelal gedragen door beroemdheden.

Made in Italy,
Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam
20 mei - 23 september 2018

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video