amsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseum

Open Toren Dag 2022

Locatie: Amsterdam, diverse locaties

De Open Toren Dag Amsterdam in 2022 gaat door! Op zaterdag 26 maart 2022 is het voor de tiende keer Open Toren Dag in Amsterdam. Op deze dag openen negentien historische en hedendaagse torens in Amsterdam tussen 10.00 uur en 16.00 uur hun deuren voor het publiek. Vanaf 1 maart kun je op de site en op de Facebook-pagina kijken een lijst met alle deelnemende torens, inclusief plattegrond, en voor welke deelnemende torens je eventueel moet inschrijven.

Amsterdam_Open-Toren-Dag

De eerste Open Toren Dag vond plaats op 9 maart 2013. Met twaalf deelnemers en 3500 bezoekers werd het meteen een succes dat uitgroeide tot gemiddeld 10.000 bezoekers per jaar. De dag is een begrip geworden en door vele Amsterdammers wordt gewaardeerd en omarmd.

De torens die deelnemen aan de Open Toren Dag  zijn gratis te bezoeken. Een aantal torens is zonder aanmelding vooraf te bezoeken. Voor andere torens geldt dat vanwege de beperkte capaciteit inschrijven vooraf via de website noodzakelijk is. Op de website van de Open Toren Dag zal dit per toren worden aangegeven. Wees er snel bij, want vol=vol! Vanaf maandag 14 maart 2022 om 12.00 uur start de inschrijving voor het bezoeken van de torens.

Kijk voor alle actuele informatie, de deelnemende torens, de bezoekersvoorwaarden, het downloaden van de plattegrond en poster op de website van de Open Toren Dag.

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video