amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamdam masterdamgrachten amsterdam

Nationale Museumweek 2019

Locatie: Musea Amsterdam

Ruim 400 musea hebben een eigen 'pronkstuk' gekozen voor de Nationale Museumweek 2019. Van 8 tot en met 14 april 2019 zijn al deze pronkstukken in musea door heel Nederland te bewonderen. Ook organiseren de musea speciale activiteiten.

In Amsterdam zetten niet minder dan 35 musea hun pronkstukken in de schijnwerpers, waaronder bekende musea als het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Tropenmuseum, Anne Frankhuis, NEMO, Hermitage en het Koninklijk Paleis.

Amsterdam_museumweek

De Nationale Museumweek wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden en is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige museumcollecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met onze kunst en ons erfgoed. Met de vele museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek.

Amsterdam_nationale-museumweek

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video