dam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-winter-voc

Amsterdam Lookout

A'DAM LOOKOUT is een spectaculair uitzichtpunt op het observatiedek boven op het voormalige hoofdkantoor van Shell in Amsterdam-Noord. Naast het prachtige uitzicht kunnen durfals hun adrenaline opvoeren in de hoogste schommel van Europa, waarmee je op 100 meter hoogte over de rand van de toren heen en weer schommelt. Bovendien is er een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur in Amsterdam.

Amsterdam_lookout-eye

Amsterdam Lookout
Het uitkijkpunt op het dak van de A'DAM Toren biedt je op 85 meter hoogte een grandioos 360° uitzicht over het Amsterdam. Met de supersnelle lift suis je in ongeveer 20 seconden naar de twintigste verdieping, eenmaal boven heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Je ziet het centrum, het havengebied, het IJsselmeer, Pampus en de polders ten noorden van Amsterdam. Beneden zie je de bootjes en pontjes af en aan varen en de drukte bij station Amsterdam Centraal. De interactieve tentoonstelling over Amsterdam’s geschiedenis en cultuur geeft achtergrond-informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de A’DAM Toren.

A'DAM LOOKOUT vind je bovenop de A'DAM Toren (de oude Shell-Toren) naast het Eye Filmmuseum en tegenover het Centraal Station.

foto: A'dam lookout ijpont
Amsterdam-lookout-ij

Schommel
Op het dak van A’DAM Toren prijkt ‘Over The Edge’: Europa’s hoogste schommel. Daredevils en trillseekers schommelen In een veiligheidsharnas op 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren met Amsterdam onder hun voeten. Genieten van het ongeëvenaarde uitzicht over onze hoofdstad terwijl de adrenaline door je aderen stroomt. Je hebt naast een entreeticket voor A’DAM LOOKOUT (€12,50) een apart ticket nodig voor Over The Edge (€5,-).

Amsterdam_adam-lookout-schommel

Tentoonstelling op grote hoogte
Naast het prachtige uitzicht heeft A'DAM LOOKOUT een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam. Voor een hapje of drankje kun je in de A'DAM Toren terecht in panoramabar en restaurant Madam boven in de toren en het draaibare restaurant Moon op de 19e verdieping van de toren.

A'dam Lookout
Overhoeksplein 5, Amsterdam
Dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Laatste entree is om 21.00 uur.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video