grachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rembrandtpleindam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam stopera

Het Nederlands Marionettentheater

Marionetten zijn van hout en hebben stokken aan hun armen zodat ze kunnen bewegen. Wanneer je een voorstelling van het Marionettentheater in Amsterdam bijwoont vergeet je gewoon dat het maar houten poppen zijn, ze lijken tot leven te komen.

Amsterdam_marionetten_theater_amsterdam.jpgDe marionettenvoorstellingen van het Nederlands Marionettentheater zijn geschikt voor iedereen vanaf vier jaar. Een marionettenvoorstelling is niet te vergelijken met een poppenkast voorstelling. Marionetten zijn veel levensechter. Het zijn handpoppen waarvan de armen bewegen met behulp van stokken, net zoals de wajangpoppen van het Indonesische wajangspel. 

Repertoire voor volwassenen
De teksten worden live gesproken, muziek staat op een CD. Zo kunnen volwassenen genieten van de operette Die Fledermaus van Johan Strauss en de opera de Barbier van Sevilla van Rossini. De familievoorstellingen, voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met hun grootouders, zijn bewerkingen van klassieke of zelfbedachte moderne sprookjes.

Repertoire voor kinderen
In de Wolk van 10 voor 2 gaat Chiara op wereldreis. De wind bepaalt in welke richting ze reist. Onderweg beleeft ze spannende avonturen. Ze ziet hoe een doedelzakspeler het monster van Lochness laat dansen, hoe de Indianen wonen en dan wordt haar reis verstoord door twee piraten. Verder op het repertoire staan Repelsteeltje, de Gelaarsde Kat, Pinokkio en nog veel meer.

Adres
Het Nederlands Marionettentheater
Derde Oosterparkstraat 144/3
Amsterdam

De voorstellingen zijn op zaterdag en zondag en beginnen om 14.00 uur, extra voorstellingen in de schoolvakanties maar niet in juli en augustus. Kijk op de site van het Nederlands marionettentheater voor de agenda.

foto Nederlands Marinonettentheater

Achter de schermen bij het Marionettentheater

Een kijkje achter de schermen van het Nederlands Marionettentheater in Amsterdam. Sprookjesvoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar en opera en operette voor volwassenen.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video