amsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdamgrachten amsterdam

Amsterdam Kookboek

Proef Amsterdam! In dit kookboek neemt culinair journalist Laura de Grave je mee langs haar favoriete Amsterdamse restaurants en kookt zij samen met de chefs typisch Amsterdamse gerechten die zijn ingeburgerd in de stad.

Amsterdam_Boeken_Amsterdam_kookboek_Laura_de GraveLaura de Grave geeft je een letterlijk kijkje in de keuken en neemt naast recepten ook de verhalen achter gerechten mee in het boek. Daarnaast ontmoet zij ambachtslieden die vaak eeuwenoude tradities van voedselbereiding voortzetten.

Spring achter op de fiets bij Laura en beleef haar culinaire Amsterdam. Kriskras door de stad naar de leukste markten, typisch Amsterdamse restaurants, chille hang-outs en 'geheime' adresjes waar de lekkerste Amsterdamse producten worden gemaakt. Met 30 authentieke recepten!

Over de makers
Laura de Grave (1987) is culinair journalist en woont in Amsterdam. Ze studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en Journalistiek en Nieuwe Media. Als freelancer schrijft zij o.a. voor Jamie magazine, Bouillon! magazine en Munchies (VICE). Daarnaast werkte zij mee aan diverse culinaire boeken.

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf voor tijdschriften en reclamebureaus op het gebied van mode, reizen en portretten.

Amsterdam Kookboek : recepten & verhalen
Laura de Grave en Hans de Kort
Uitgeverij Brandt, 2017
ISBN 9789492037695
€ 25,00

Bestel Amsterdam kookboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video