amsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamgrachten amsterdamamsterdam stopera

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie: Amsterdam

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober 2023 is Amsterdam het centrum van de dancewereld. Dan vindt de 27e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats, het grootste festival van elektronische muziek in de wereld. 

Het Amsterdam Dance Event is de afgelopen vijfentwintig jaar uitgegroeid tot het toonaangevende club- en conferentiefestival op het gebied van elektronische muziek in de wereld. Dit jaar worden ruim 360.000 bezoekers verwacht uit de hele wereld. De dagprogrammering bestaat uit diverse conferenties, lezingen, workshops, panels en demonstraties van belangrijke spelers uit de wereld van de elektronische muziek.

Normaal speelt het Amsterdam Dance Event zich 's nachts af in clubs en andere uitgaansgelegenheden met bekende dj's en musici uit binnen- en buitenland. Hopelijk kan dat dit jaar weer, na twee corona-jaren.

Amsterdam_ADE-amsterdam-dance-event

Behalve het conferentieprogramma zijn er meer dan driehonderd evenementen met zo'n 2200 optredens. Meer informatie op de website van het Amsterdam Dance Event.

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video