grachten amsterdamamsterdamamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winter

Cinema Erotica

Locatie: EYE, Amsterdam

In Cinema Erotica belicht Filmmuseum Eye in Amsterdam erotiek, seksualiteit en taboes in films. Met het programma (van 1 tot en met 19 juni 2017) geeft EYE een overzicht van verleidelijke filmgeschiedenis: van de eerste film met een vrouwelijk orgasme tot de zinnenprikkelende virtual-realitysensatie Viens!.

Het programma van Cinema Erotica strekt zich uit van vroeg 20ste-eeuwse blue movies tot zinnenprikkelende virtual reality. Er zijn avonden over erotiek in design en literatuur, over de seksuele aantrekkingskracht van nonnen, en de orgie in de oudheid. De geschiedenis van de seksfilm trekt voorbij in de Sexy Trailer Show; compilaties van expliciete trailers uit de EYE-collectie, en filmmaakster Jennifer Lyon Bell geeft de workshop From Fantasy to Film - Design Your Own Erotic Film, waar je je eigen porno kan maken.

Amsterdam_cinema-erotica-eye

Op het filmprogramma staan enkele klassieke en beroemde erotische films. Vanaf de beginperiode van de cinema (Afgrunden (1910), Die Büchse der Pandora (1928) en Ekstase (1933)), tot latere erotische meesterwerken als The Devils (1971), L'Empire des sens (1976), Dangerous Liasons (1988), Crash (1996), La Vie d'Adèle (2013) en The Duke of Burgundy (2014). De toekomst van de erotische film ligt wellicht in virtual reality. Bij 'Viens' wordt de toerschouwer omringd door naakte, vrijende mensen.

Cinema Erotica- Ode aan de lust
Eye Filmmuseum, Amsterdam
1 tot en met 19 juni 2017

Amsterdam_cinema-erotica-eye

Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video